COOL : Inilah Kek Paling Mahal Didunia Yang Di Taburi "Berlian" ~ Bila Han Bercerita

Tuesday, 2 April 2013

COOL : Inilah Kek Paling Mahal Didunia Yang Di Taburi "Berlian"

Inilah Kek Paling Mahal Didunia Yang Di Taburi "Berlian"Mulai dari gaun termahal hingga tempat perkahwinan yang tak boleh didapati mana-mana , ada saja perkara yang dilakukan pasangan untuk membuat perkahwinan mereka menjadi luar biasa. Menghabiskan banyak wang tentu bukan masalah bagi pasangan yang kaya raya.

Seperti yang dilakukan oleh Petra Ecclestone yang mencipta kek perkahwinan termahal di dunia. Kek ini dibuat oleh Russel and Case dari Bling Bling Street yang bekerjasama dengan CAKE di Chester.

Kek setinggi lebih dari 1.5 meter dan ditaburi 2000 berlian  2046 karat ini dikatakan  bernilai £ 32.4m($52m). Itu bertinya kek ini merupakan kek perkahwinan termahal didunia.

Kek ini dipamerkan dalam acara peringatan National Gay Wedding . Orang yang melihatnya dibenarkan untuk menikmati kek termahal ini di BT Convention Centre, Liverpool.

"Kami ingin melakukan hal yang sangat besar untuk acara National Gay Wedding. Dan kek ini sangat besar!" Ungkap Laura Davies, manager acara dan jualan, seperti dilapor oleh Daily Mail (17/02).

P/s : erk.kek dah awesome tapii untuk commemorate national gay wedding plak.trolol.

Share:

1 comment:

 1. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


  Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


  Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


  SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
  Baca selanjutnya...

  ReplyDelete

loading...

Spectacular Promotions

Blog Archive

Artikel Random

Artikel Lain

loading...