Huo Liao: Rawatan Kecantikkan Dengan Cara Membakar Wajah ~ Bila Han Bercerita

Tuesday, 2 April 2013

Huo Liao: Rawatan Kecantikkan Dengan Cara Membakar Wajah


Huo Liao: Rawatan Kecantikkan Dengan Cara Membakar Wajah

Sebuah salon kecantikkan di China ini mengamalkan teknik di mana mereka akan membakar wajah para pelanggan bagi mendapatkan hasil rawatan kecantikkan yang luar biasa. Terdapat banyak cara untuk melakukan rawatan kecantikan, daripada yang biasa hingga lah kepada tahap yang sangat ekstrem yang boleh kita temui. Namun,  tujuannya hanya satu iaitu untuk mendapatkan kecantikan wajah yang sempurna.  Cara atau kaedah yang dimaksudkan ini sering disebut sebagai "Huo Liao".

Sebelum rawatan dilakukan, sejenis kain alas akan diletakkan pada bahagian tubuh yang hendak dibakar. Lazimnya, kain alas tersebut akan akan diletakkan sejenis ramuan rahsia dan diberi sedikit kelembapan. Setelah itu, barulah proses menyalakan api dilakukan.

Fungsi api yang membakar pada wajah sepanjang rawatan ini adalah untuk mengembalikan keanjalan kulit pada bahagian yang dirawat. Walaupun rawatan jenis ini dianggap berbahaya, ternyata ia masih tetap menjadi pilihan bagi orang ramai kerana beranggapan, proses ini nampak lebih menyenangkan pada bahagian tubuh.

Huo Liao: Rawatan Kecantikkan Dengan Cara Membakar Wajah

sumber

P/s : ada yang nak try ?ngehehe

Share:

0 comments:

Post a Comment

loading...

Spectacular Promotions

Blog Archive

Artikel Random

Artikel Lain

loading...