7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay ~ Bila Han Bercerita

Sunday, 17 June 2012

7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay


Seperti yang kita tahu Ebay merupakan pasar online dunia, sebuah laman tempat bagi pembeli dan penjual berhimpun dan berdagang apa saja. eBay dilancarkan pada tahun 1995. eBay bermula sebagai tempat untuk berdagang barang koleksi dan barang yang sukar ditemui. Sejak itu, eBay telah berkembang menjadi platform tempat kita boleh mencari segala sesuatu, dari telefon, DVD, pakaian, barang-barang koleksi hingga kereta dan rumah.tidak perlu lagi ke kedai untuk mencari barang baik yang rare ataupun yang biasa ditemui

Dengan senarai barang sebanyak lebih dari 103,6 juta di seluruh dunia dan penambahan senarai barang sebanyak 6.1 juta yang dilakukan setiap hari, eBay menawarkan peluang yang tidak terhingga bagi semua orang untuk membeli dan menjual di seluruh dunia. Namun ternyata selain barang keperluan sehari-hari, eBay juga menawarkan barang-barang yang terbilang aneh dan langka untuk ditemui. Berikut ini adalah 7 (tujuh) benda atau barang-barang aneh yang dijual di eBay:

1. Peluru berpandu Nuklear Dijual di eBay 

7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay


Ya, salah satu benda pelik yang dijual di ebay pelancar peluru nuklear. Pemilik pangkalan peluru berpandu antara-benua AS telah menempatkan itu untuk dijual di ebay.

Tanah seluas 57 ekar bekas kompleks Tentera Udara dan 43,000 ruangan kaki persegi “boleh digunakan” dan mempunyai sambungan ke terowong. 90 kaki struktur roket-holding dan mengandungi 2 peluru berpandu juga antara termasuk dalam kawasan tersebut.

Harga yang ditawarkan ialah $US 1.5 juta (£ 750,000)

2. Negara Belgium Dijual di eBay 

7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay

Negara Belgium merupakan salah satu negara yang pernah menjadi salah satu benda yang dijual di eBay. namun pada akhirnya negara tersebut tidak jadi di jual setelah tawaran mencapai 10 juta Euro ($ 14 juta). Belgium eBay Pengurus PR, Merica Burin, mengatakan, 'Itu adalah salah satu sejarah yang benar-benar menyenangkan yang dibuat oleh Belgium. Orang ini, dengan cara yang sangat lucu, mengingatkan Belgium adalah negara besar kerana dijual dan merupakan salah satu hal yang memalukan. '

3. Berlian Dari Rambut Beethoven Dijual di eBay 

7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay


Diamond Beethoven diperbuat dari karbon yang diperoleh daripada beberapa helai rambut Beethoven. Ini adalah salah satu dari tiga berlian yang diciptakan, tetapi juga satu-satunya yang akan ditawarkan untuk umum dengan harga satu juta dolar.

4. Villa Mewah colani Dijual di eBay 

7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay


ikenali sebagai Villa Colani kerana diilhamkan oleh designer legenda bernama Luigi Colani. Sebuah kawasan mewah di Pulau Majorcam, Sepanyol yang siap dibina pada tahun 2009.

Lebih dari 1,230 kaki persegi diperbuat dari emas 24 karat. Emas tersebut digunakan di kolam renang dan rumah. Pintu Colani eksklusif, serta pintu dengan lima pintu masuk lainnya, semua dihiasi dengan kristal swarovski asli artistik dimasukkan ke dalam panel, sehingga nampak berkilau baik dari luar dan dalam rumah. Villa colani di dijual seharga $ 28.000.000

5. Isteri Yang Dijual Oleh Suaminya di eBay 

7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay


Dalam usaha agar dirinya boleh keluar dari kesulitan kewangan, seseorang individu di Brazil memutuskan untuk menjual isterinya. Dia menulis iklan dan dipostingdi laman web popular, menawarkan isterinya untuk harga anggaran sebanyak $ 55. Perlu waktu cukup lama, namun kerajaan akhirnya mengetahui iklan tersebut dan akan memerintahkan agar iklan tersebut dihapuskan dari website eBay.

6. Arahan 340 Tahun William Shakespeare Dijual di eBay 

7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay

Buku berusia 340 tahun dari pengarang William Shakespeare, telah dijual di ebay pada tahun 2003 berharga £ 5 juta. Naskah ini adalah satu dari beberapa salinan yang selamat dalam kebakaran besar di London pada tahun 1666.

7. Kapal Pesiaran Dijual di eBay

7 Barang Aneh Yang Di Jual Di Ebay


Barang paling mahal yang di jual di eBay adalah kapal pesiar yang dilelong olehFort. Lauderdale (FL). Direka oleh arkitek Frank angkatan laut Mulder dari Mulder Design. Kapal pesiar ini ditawarkan untuk lelongan eBay pada 3 November 2006 dengan harga awal sebanyak $ 85 juta. Beberapa ciri luar biasa dari kapal pesiar ini meliputi: 16.000 NM, garaj helikopter, dan empat belas suiteVIP multi-level dengan permandangan panorama.

sumber

Share:

0 comments:

Post a Comment

loading...

Spectacular Promotions

Blog Archive

Artikel Random

Artikel Lain

loading...