Header Ads

Ayuni buang kerakyatan Malaysia kerana Artis KPOP??

Ayuni buang kerakyatan Malaysia kerana Artis KPOP??

Siapa Ayuni ??haha.aduyai..semenjak dari habis shout award gua tengok bersepah news feed dibanjiri dengan isu ni..mula2 malas aku nak amek port..tapi bila da banyak sangat page2,kawn semua share,share dan share aku tergerak la ambik tahu..aduhhh..nak cite pon malu..gua dah la sejak awal tahun ni gua dah nekad taknak bahan org...tapi ada je isu2 bodoh yang menggangu otak aku..terpaksa la aku buat satu entri khas.mengeluarkan pendapat aku yang bajet good ni.ngehehe

korang yang taktahu apa kes budak ayuni ni buat..masa shout awrd ari tu geng2 kpop dia kena boo,,dan ada yang kena baling kasut..ni yg gua dengar lah..pastu dia buat satu entri..nah sedikit sedutan luahan hati dari blog dia..
Ayuni buang kerakyatan Malaysia kerana Artis KPOP??

Ayuni buang kerakyatan Malaysia kerana Artis KPOP??

Ayuni buang kerakyatan Malaysia kerana Artis KPOP??

haha..kelakar weh..gua tahu la ada pro dan kontra dia...isu artis kpop ni kena boo atau baling kasut ni aku tak tahu la kenapa dorang kena boo ke apa..mungkin ada salah..atau haters2 kpop bertindak giler membabi buta..iala salah jugak sebab cuba la bayangkan kalau artis Malaysia mcm Yuna..nak perform kat luar ngara..so org luar layan dia cmtu mesti kita pon sakit hati.tapi entah la..mungkin ada sebab..

Tapi point aku sekarang..yang kelakar giler.kenapa ayuni ni nak buang kerakyatan dia.?haha...gua mohon dia baca entri ni supaya dia tersedar


1)ambik cermin besar2 weh..kau rasa kau gi korea org korea akan ingat kau org korea ke.haha..muka macm anak pak mat tempe je.kah3.

2)kau pernah tengok tak video ada satu group artis kpop xingat kumpulan apa..dia dtg perform kat malaysia.pastu dia terkejut ada peminat perempuan.siap pakai tudung terkinja2 lompat cakpa oppa,saranghaey la mende minta autograph..dan dia sangat terkejut reaksi org islam camtu.haha..dia xminat weh..boleh cari kat youtube..aku cari tak jumpa..dia kena temuramah masa world tour.LOL

3) Kau nak tukar nationality pon org takkan heran.malaysia tak perlukan pon org mcm kau.haha..kpop konon..puih..

4) gua tengok dia punya twitter..married tu apa eh ? korean people ek ?hahaha..mat bangla pon belum tentu suka kat kau..ni pulak abg2 korea.haha..pirahhh..pergi la nangis sana buat pembedahan kulit ke.ngehehe

5)yang terakhir..mesti mentaliti kau kelas bawahan yg selalu tersangkut dengan anasir2 luar..kalau pergi tempat org mesti nanti kena kejutan budaya..nak jadi awek korea..kasi cerah sikit tona kulit tu adik oi..haha..pastu ckp plhan2..

kredit gambar

P/s :: gua mintak maaf kalau entri ini agak barbaric dan kasar..bak kata ustaz azhar.. kata biar terasa..lagipon ni pendapat peribadi aku..aku bukan nak cakap benda pointless...ngehehe

loading...

No comments

Powered by Blogger.