Tips Superb Untuk Menghilangkan lemak bawah peha dan selulit dalam masa yang sangat singkat ~ Bila Han Bercerita

Thursday, 16 August 2012

Tips Superb Untuk Menghilangkan lemak bawah peha dan selulit dalam masa yang sangat singkat

Menghilangkan lemak bawah peha dan selulit dalam masa yang sangat singkat


Hello semua,okay hari ni han ada benda nak kongsi sikit.mungkin ada dikalangan korang yang badan biasa je.tapi peha besar.biasanya wanita..dan tips yang han nak kongsikan ni boleh kata dikhususkan pada lelaki.perempuan tak digalakkan..tapi kalau larat nak buat try la.haha..

Okay merujuk pada tajuk..hilangkan lemak dalam masa singkat??korang rasa hairan ke?LOL.sebenarnya takde apa yang pelik..dan tips ni juga bukan boleh digunakan untuk lemak peha je.lemak badan nak jadi kurus pon boleh,tips ni SANGAT2 SUPERB!! korang boleh makan berapa banyak yang korang suka,apa saje.tapi badan maintain...

Okay lets get started,,ni rutin harian Hann kalau korang nak tahu..

1)bangun pagi jogging..jangan lupa warmup dulu,buat stretching sume


senaman tangga

2)aku panggil ini sebagai senaman tangga.yes..aku selalu buat kat stadium..naik turun tangga at least 20 kali.naik cepat.turun cepat okay



Jalan itik

3)Jalan itik(korang nampak apa adik tu buat,yes tu dia jalan itik) buat satu garisan panjang 50 meter.berulang alik..tu rutin harian han.kalau tak larat buat sikit je cukup.


bersukan

4)bersukan,tapi aku prefer Extreme sport,rock climbing, skateboard ke atau pape.tapi ni apa yang aku main bmx,kalau korang tak biasa sukan berat,main bola pon dah cukup.


amalkan berjalan kaki

5)ni benda paling senang gila,amalkan berjalan kaki..kalau nak keluar rumah beli choki2 kedai dekat pon naik kete memang tak la..haha(kalau jenis hann memang kemana saja prefer jalan kaki rather than naik motor,kete,lain la jauh sangat) dan untuk pengetahuan korang,aku penah baca kat majalah dulu bagi wanita yang berjalan kaki selama 90 minit dapat mengurangkan risiko daripada terkena serang kanser payudara..

dan juga umumnya bagi lelaki dan wanita berjalan 1000 langkah sehari dapat menyihatkan jantung..haa tengok ?? nak lemak kurang,,tapi dapat jantung sihat.pakej la tu.LOL


buah-buahan

6)sebelum tido..ambik buah-buahan,anggur,apple ke,pisang ke, makan.atau blend buat juice.workout ringan.terus tido

P/s : NO PAIN,NO GAIN,sebenarnya banyak lagi yang Hann tak tulis.ni ambik sikit je dari rutin harian,kalau kira workout tu pagi,tengahari,malam hann workout,tapi workout bukan untuk muscle pon.sebab hann minat martial arts..fleksibaliti,kelincahan,kepantasan kena ada.kalau workout2 kuatkan tangan tu berlainan sikit dengan orang yang main gym.papepon cuba la apa yang termampu..aku jamin 2minggu kalau korang ikut tips ni.korang bukan je hilang lemak,tapi kurus..selamat hari raya semua :)
Share:

1 comment:

  1. saya selalu berjalan kaki kalau nak pegi mana2...walaupun ade kete sendiri tapi peha dan betis saya masih berlemak walhal badan saya kurus je....xla berisi sangat.

    ReplyDelete

loading...

Random Posts

Artikel Terbaru

Baca Juga

loading...