Tahukah Anda Lagu Tema Filem Angry Birds The Movie Dinyanyikan Oleh Penyanyi Malaysia? Wow ! ~ Bila Han Bercerita

Monday, 9 May 2016

Tahukah Anda Lagu Tema Filem Angry Birds The Movie Dinyanyikan Oleh Penyanyi Malaysia? Wow !

Tahukah Anda Lagu Tema Filem Angry Birds The Movie Dinyanyikan Oleh Penyanyi Malaysia


Filem The Angry Birds Movie bakal menggempar pawagam di seluruh Malaysia pada 12 Mei 2016 ini.

Namun, disebalik pelancaran filem mini, lagu tema The Angry Bird Movie, “Wonderful Life (Mi Oh My)” dinyanyikan oleh kumpulan anak muda tempatan iaitu kumpulan PaySlip?
Lagu ‘Wonderful Life (Mi Oh My) ini telah dihasilkan oleh Matoma iaitu seorang DJ terkenal dari Norway.

Bagi versi di dalam Bahasa Malaysia, Warner Music Malaysia telah mimilih Tun Teja sebagai penulis lirik bagi lagu ini. Lagu bagi versi tempatan ini juga sudah boleh didengari di Spotify dan anda boleh dengarkannya di sini.

Tahukah Anda Lagu Tema Filem Angry Birds The Movie Dinyanyikan Oleh Penyanyi Malaysia
Kumpulan Payslip

Kumpulan PaySlip membariskan remaja linkungan umur belasan tahun ini dianggotai oleh 3 orang anak muda iaitu Mohd Asrul Hakimi (Akeem) sebagai vokalis, Mohd Asrul Najmi (Jimmy) sebagai pemain bass,  dan seorang yang berlatarbelakangkan kumpulan rock lagenda XPDC, iaitu Nik Mohd Arif (Arif) sebagai pemain gitar.

Jika sebelum ini PaySlip telah menarik perhatian sebuah syarikat perkhidmatan muzik digital terkemuka dari Sweden iaitu Spotify dimana PaySlip telah diundang oleh Spotify untuk menjadi band Malaysia pertama yang mendapat perkhidmatan eksklusif pre-stream dan melancarkan album sulung mereka ‘PaySlip’ di Spotify pada November 2014.

Kini mereka sekali lagi telah menarik perhatian Nordia West iaitu wakil dari Atlantic Records iaitu salah sebuah syarikat rakaman terbesar di Amerika Syarikat dan diberi kepercayaan oleh mereka untuk menyampaikan lagu ini di dalam versi Bahasa Malaysia.

TRAILER ANGRY BIRDS THE MOVIE

 

sumber


Share:

0 comments:

Post a Comment

loading...

Spectacular Promotions

Blog Archive

Artikel Random

Artikel Lain

loading...