Tutorial : Cara Nak Lajukan Buffering Youtube ~ Bila Han Bercerita

Sunday, 13 May 2012

Tutorial : Cara Nak Lajukan Buffering Youtube

Tutorial : Cara Nak Lajukan Buffering Youtube


Hey korang,hari ni aku nak share satu tips,dan sebenarnya aku jumpa artikel ni masa berblogwalking kat blog penyuXP.mari kita ikuti tutorial/tips yang ohsem ni


STEP 1

Pengguna Windows XP

1. Pergi dekat START –> RUN
2. Taip ni dekat RUN … ” system.ini ” ….

Pengguna Windows Vista/7

1. Jika takde RUN kat start tu mcm windows xp punye version, korang just pegi kat START  pastu pi kat SEARCH…
2. Korang kena taip RUN kat situ dan tekan ENTER.
3. Satu kotak RUN akan keluar dan taip ” system.ini

Pastu satu kotak yang lebih kurang macam ni akan keluar.

Youtube


STEP 2

Apa yang perlu anda buat, hanya copy n paste coding kat bawah ni untuk ditambahkan ke dalam code di atas ini…

page buffer=100Tbps
load=100Tbps
download=100Tbps
save=100Tbps
back=100Tbps
search=100Tbps
sound=100Tbps
webcam=100Tbps
voice=100Tbps
faxmodemfast=100Tbps
update=100Tbps
Dan dia akan jadi seperti gambar di bawah ini….


STEP 3

Dah jadi macam ni, korang perlu save as dan save kat desktop dulu… Selepas tu, korang copy balik file system.ini tu dan paste dia kat dalam ni. C:\WINDOWS\ … Paste file tu dalam tu dan replace….

Dah selesai, korang restart / Log Off komputer korang dan kembali ke windows dan korang test buffering kat youtube… Insya Allah, ianya laju dari sebelumnya.

sumber


Share:

1 comment:

loading...

Random Posts

Artikel Terbaru

Baca Juga

loading...