[WAJIB TAHU] KENYATAAN USTAZAH MASYITAH YANG LANGSUNG TIDAK MASUK AKAL !! ~ Bila Han Bercerita

Friday, 23 March 2012

[WAJIB TAHU] KENYATAAN USTAZAH MASYITAH YANG LANGSUNG TIDAK MASUK AKAL !!




Tadi lepak2 kat forum jumpa benda ni.ni statement FORUMER yang aku Copy paste..tapi sejujurnya aku memang setuju dengan si forumer ni..malas nak hurai panjang..baca lah :)

Aku sampai sekarang sukar nak mempercayai ustazAH mashitah neh berubah 360% sejak terlibat dalam politik umno. Sukar. Susah. Mustahil. Sebab dulu dia bukan macam neh. Aku cukup suka dengar ceramah2 dia time sekolah dulu. Bila dah selalu dengar ceramah2 dia dan sering mengikuti program2 dia kat tv, kita akan jadi sayang pada penceramah tersebut, lazim.

Jadi bila kita dah rasa sayang pada dia, kalau tiba2 dia melakukan hal yang salah kita akan rasa heyy apa dah jadi pada dia? Apakah dia boleh berubah kembali? Apakah ada ruang untuk dia pulang ke pangkal jalan? Ataupun kita hanya perlu caci maki dia?



Clueless. Dia semakin jauh dan jauh. Dan itupun kerana sifat politik dia telah berjaya mengatasi akal agama dia. Ustazah Mashitah neh bukan orang yang biasa2. Dia orang yang cukup pandai agama. Mahir bab hukum. Antara ustazah yang mempunyai kecantikan dan kepandaian dan itupun seiringan. Tetapi once dia menjebakkan diri dalam politik umno, dia bukan seperti dulu.
Sesuatu yang sangat menyedihkan sebenarnya. Dia telah menghancurkan ahti dan pengikut2 setia dia. Dia telah pergi terlalu dalam sehingga tidak tahu membezakan apa yang salah dan betul. Dia telah hanyut di bawa arus politik. Jika tidak masakan mungkin statement seperti kat atas neh boleh terkeluar?



Statement fitnah dia terhadap pas telah dipadam tanpa membuat kenyataan maaf, dan kini dia buat satu lagi statement yang jelas tidak mencerminkan hal sebenar. Najib? Moderate? Contohi Rasullulah SAW? Harussani pun gelak aku rasa. Tapi tak dinafikan dia mungkin gelak dalam hAti sebab kalau gelak terang2 kang kena buat statement penafian pula. Bai.

so apa komen korang?aku xnk komen panjang.aku sebenrnya dah siap sedia dengan pilihan raya ni..dan aku  tak rasa aku akan sokong umno..sorry geng.aku xterpengaruh dengan puak2 pas.cuma aku asyik kaji..aku pon baca utusan..aku banyak denga statement dato' seri dekat2 plihanraya pasal islam dan sebagainya..dan aku rasa sebagai org yg cintakan agama.dia pasti tau nak sokong mana..agama paling utama.!!.

P/s :ni bukan entri politik..ni isu keagamaan.yang agak janggal jika nak disamakan.jauh sama sekali !!!ANDA NILAI !


SUMBER ASAL
Share:

1 comment:

loading...

Spectacular Promotions

Blog Archive

Artikel Random

Artikel Lain

loading...