WOW : Ubat Gigi Berperisa Coklat Ganti Agen Pemutih Gigi, Flourida ~ Bila Han Bercerita

Thursday, 27 April 2017

WOW : Ubat Gigi Berperisa Coklat Ganti Agen Pemutih Gigi, Flourida

Ubat Gigi Berperisa Coklat Ganti Agen Pemutih Gigi

Dengan penemuan terbaru ini, bahan coklat akan menggantikan agen pemutih gigi, Florida dalam pembuatan ubat gigi.

Bahan terbaru ini yang telah ditemui kira-kira 3 dekad yang lalu dan hampir tidak diketahui umum ini kini boleh didapati dalam ubat gigi terbaru yang dinamakan "Theodent"

Theodent merupakan ubat gigi pertama bebas Flourida dan ramuan aktifnya lebih berkesan untuk me-mineralkan semula permukaan gigi manusia. Bahan ini telah diekstrak dari manis coklat iaitu bahan utama yang memberikan penyakit kaviti pada manusia.

Hal ini juga terbukti bahawa ekstrak koko dalam coklat adalah lebih berkesan daripada bahan Flourida dalam mengelak dan mencegah kaviti serta membantu dalam mengeraskan enamel gigi, membuatkan pengguna kurang terdedah pada kerosakkan gigi.

Pakar-pakaar pergigian percaya estrak koko yang telah ditemui ini akan menggantikan bahan Flourida sebagai komponen utama pembuatan ubat gigi. Campuran estrak koko ini dikenali sebagai "Rennou".

Produk berasaskan coklat ini akan dipromosikan bagi membuktikan ia mampu menguatkan gigi. Para penyelidik walaubagaimanapun tetap yakin produk ini akan berjaya.

Ubat gigi Theodent ini akan dijual dalam 2 jenis perasa iaitu, perasa mint dan perasa coklat. Ia kini sudah dijual di pasaran dengan harga US$9.99 setiap satu.

Ubat Gigi Berperisa Coklat Ganti Agen Pemutih Gigi

Ubat Gigi Berperisa Coklat Ganti Agen Pemutih Gigi

Ubat Gigi Berperisa Coklat Ganti Agen Pemutih GigiShare:

0 comments:

Post a Comment

loading...

Spectacular Promotions

Blog Archive

Artikel Random

Artikel Lain

loading...